Rauhoita hermostosi ja mielesi ja anna keholle lempeästi hoitavaa liikettä!
1. Eturiipunta
Shindon pää alas-roikunta avaa takalinjaa ja käsivarsia. Keuhko- ja paksusuolimeridiaanit saavat hoitoa ja faskiakalvot lempeää avausta. Hengittele rauhassa ja annan kehon liikkua hengityksen mukana. Anna pään roikkua rennosti, älä jännitä niskaa. Käsien väliin voi ottaa avuksi huivin, niin saa rennomman asennon.
Voit myös vaihtaa käsien asennon sellaiseksi, että otat ennen alas vaipumista kämmenillä otteen kyynärpäiden seudulta ja päästät kehon laskeutumaan kädet edellä.
Levitä jalkoja, jousta polvista, tee asennosta mahdollisimman mukava. Vaikka tiedän, kyllähän tämä asento kiristää!
Hyvä liike mm. astmaatikoille, poskiontelovaivaisille, päänsärkyä ennaltaehkäisemään, takalinjan kireyksille… you name it!
2. Sivutaivutus
Tunnustan. Tätä venytystä teen ihan joka ilta. Välillä jopa huomaamattani. Minähän en oikein tykkää istua sohvalla, joten lattialla keho automaattisesti hakeutuu shindon ja joogan venytyksiin.
Sivutaivutus hoitaa maksa-sappi-linjaa ja usein kutsunkin sitä kiukkuliikkeeksi. Sappi purkautuu ulos korvien takaa, eli sanonta "savua korvista" kuvaa tosi hyvin kiukkuista tunnelmaa, johon sappi on osasyyllinen. Vai mitä luulet sanan sapettaa tarkoittavan?
Näin vaihdevuosi-ikäisenä tämä venytys tuntuu erityisen hoitavalta. Kuumat aallot viestivät ainakin itselleni munuaisten kuormittumista ja maksan sekä sapen hallitsevaa, jopa ylitsepursuavaa energiaa. Se nousee tulena rintakehältä kohti päätä ja jopa ihan pyörryttää. Hengitysharjoitukset, shindo ja jooga ovat erinomaisia apukeinoja hankalissa vaihtareissa.
Korostan vielä sitä, että koen shindon asennot enemmänkin hermostoa rauhoittaviksi ja rentouttaviksi kuin varsinaisiksi venytyksiksi. Ehkä sinäkin saat näistä enemmän irti tällä ajatuksella?
3. Jalkapohjat yhdessä-venytys
Ai että mikä venytys! Keho toimii tässä asennossa ihan joka kerta eri tavalla. Venytyksestä tuleekin itse asiassa läsnäolo- ja hyväksymisharjoitus!
Olen mukana tietoisuusohjaajakoulutuksessa, ja sen myötä shindon venytyksiinkin on tullut läsnäolevampi ote. Venytyksissä tajuaa konkreettisesti sen, miten tunteet pakkautuvat kehoon. Tunnelukko on ihan oikea, fyysinen lukko, jännitys tai panssarimainen kiristys kehossa. Kun sen kanssa viipyilee, hengittelee ja huokailee, antaa tunteen tuntua, saa venytyksistä enemmän irti.
Ei hoidetakaan pelkkää lihaskireyttä.
Hoidetaan koko hermostoa.
Käsitellään elämäntarinoita ja traumoja.
Annetaan kaiken olla, tarkkaillaan ja makustellaan.
Ennen kaikkea rauhoitutaan oman itsemme äärelle.
Shindoterveisin Tiina
Categories: : Energiakanavat, Rentoutuminen, Shindo, Venyttely